Sobrecàrregues musculars

Els esportistes solen patir sobrecàrreges musculars sobretot a les cames. 
 
Els músculs arriben a un estat de fatiga i les seves fibres es queden en contracció sense poder tornar al seu estat de repòs. Això provoca una disminució del nivell que poden arribar, dolor i un augment en les possibilitats de patir una lesió més greu, ja sigui un trencament de fibres musculars, una tendinopatia o lesions a les articulacions com esquinços de turmell o lesions de menisc o lligaments al genoll. La musculatura no treballa bé, està fatigada, no pot evitar moviments que poden perjudicar a les extremitats o arriben al seu límit de fatiga.

És recomanable relaxar aquesta musculatura, disminuir els dolors i eliminar els punts gatell que es poden produir en les fibres musculars. Si sol patir sobrecàrregues freqüentment en la mateixa zona, s'ha d'analitzar el perquè i treballar les zones més dèbils per reduir-les.

També es recomanable relaxar aquesta musculatura (normalment soli, bessons, quàdriceps, isquiotibials o adductors) abans d'una competició important per arribar aquell dia al 100%.
 

Tractaments:

 

  • Massatge de descàrrega pre o post competició

  • Tractament dels punts gatell de les fibres musculars

  • Enfortir la musculatura debilitada o que debilita altres músculs

  • Millorar la tècnica depenent de l'esport que es practica

  • Respectar els descansos entre entrenaments